○ 동물검역기관 : Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries, Animal Quarantine Service
※ 홈페이지: http://www.maff.go.jp/aqs/
○ 검역시행장 지정 : 필요
○ 검역증명서 추가기재 사항: (예시)
- Retort samgyetang made by ○○○ factory were heat treated at the temperature of 121℃ for 60 minutes.
- These products were treated by heat to the central temperature of 120℃ for more than 4 minutes after sealing.
○ 검역증명서 부속서 : 있음
□ 대상품목
○ 삼계탕 : 중심온도 120℃에서 4분 이상 가열처리되었거나 동등 이상의 처리된 용기 파손이 없는 냉동 또는 냉장 삼계탕의 수입 허용(상온 장기 보존이 가능한 통조림 레토르트 제품은 수입정지 대상에서 제외)